Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 6th, 2015 | by fileto

0

Άνω κάτω στις Σκουριές με αντιπαραθέσεις

Σκηνικό αντιπαράθεσης με οξυμένα τα πνεύματα μεταξύ εργαζομένων στα μεταλλεία και antigold ενώ όπως μεταδίδουν επιτόπια ρεπορτάζ έχουν προκληθεί φθορές σε δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού, αλλά κι ένας προπηλακισμός μεταλλωρύχου που κατευθυνόταν στη δουλειά του, καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα μεταλλεία. Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση Στρατωνίου.

Οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται ως συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Χονδρό Δένδρο, στη διάρκεια παράλληλων κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν από εργαζόμενους στα μεταλλεία και αντιδρώντων στην επένδυση.

Εν τω μεταξύ την άμεση αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις υπέρ και κατά της επένδυσης χρυσού ζητάει από την κυβέρνηση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Όπως καταγγέλλει η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, «οι υπάλληλοι της ELDORADO όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο».

«Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος», συμπληρώνει.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες, όπου αλλού υπάρχουν».

Ακόμη ζητεί από την κυβέρνηση «να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρείας και να δώσει άμεσα εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της».

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρία, που αυτό είναι πάγια τακτική της. Όσοι δε επενδύουν στην ένταση και στην πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑