Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2015 | by fileto

0

Ακριβότερο φέτος του φτωχού το αρνί του Πάσχα

Τη συμβουλή, να μη κοιτάνε οι καταναλωτές μόνο την τιμή του κρέατος που θα αγοράσουν για το Πάσχα αλλά και την ποιότητα, έδωσε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Επίσης συμβουλεύει τους καταναλωτές, να μην αγοράσουν πολύ νωρίς το αρνί και να το βάλουν στην κατάψυξη «γιατί δεν αξίζει έτσι». Για τις τιμές επισήμανε την προσπάθεια να κρατηθούν στα περσινά επίπεδα παρότι πιέζουν οι παραγωγοί για μεγαλύτερες τιμές χονδρικής.

Πάντως παράγοντες της αγοράς αναφέρουν, ότι η κίνηση είναι, ακόμη, πολύ χαμηλή και σε ό,τι αφορά στην τιμή του αρνιού αυτή φαίνεται ότι διαμορφώνεται υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, καθώς η προσφορά είναι περιορισμένη. Σε αυτό, όπως εκτιμούν οι ίδιοι παράγοντες, συνέβαλε τόσο το πλήγμα από τον καταρροϊκό πυρετό, όσο και οι αυξημένες εξαγωγές προς την Ιταλία, δεδομένου, ότι το Πάσχα των Καθολικών εορτάστηκε φέτος μία εβδομάδα νωρίτερα από αυτό των Ορθοδόξων.

Οι τιμές στην χονδρική διαμορφώνονται στα 6,50-7 ευρώ το κιλό για το αρνί και 7,50-10 ευρώ το κιλό για το κατσίκι.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα είδη, σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι τιμές στα μοσχάρια και στα γάλακτος, ενώ ελαφρά πτωτική τάση καταγράφεται στα χοιρινά (λαιμούς, σπάλες και κόντρα), μετά την αύξηση που είχαν παρουσιάσει, λόγω της αυξημένης ζήτησης του καθολικού Πάσχα.

Αντίθετα, αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι τιμές του κοτόπουλου, μετά την απόφαση της Νοτίου Αφρικής για επανέναρξη των εισαγωγών από την Ευρώπη.

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΖΗΤΑ Η ΕΔΟΚ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑