Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2015 | by fileto

0

Κόντρα Καβάλας – Αλεξανδρούπολης για το Λαύριο

Με δεδομένο ότι στην Καβάλα εδώ και χρόνια ελιμενίζονται τα σκάφη που εκτελούν δρομολόγια από Πειραιά, και νησιά του Βορείου Αιγαίου και με αφορμή σύσκεψη που έγινε στο επιμελητήριο Έβρου όπου οι φορείς του νομού ζητούν σύνδεση της Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με το  Λαύριο, αντιδρούν οι Καβαλιώτες φοβούμενοι ότι αν αλλάξει αυτό, θα υποβαθμιστεί ο ρόλος της Καβάλας, ως συγκοινωνιακού κόμβου.
Οι Εβρίτες από την άλλη επιμένουν μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Πρόεδρου του Επιμελητήριου Έβρου κ. Χ. Τοψιδη και συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Έβρου κ. Γ. Καισας και κ. Αν. Δημοσχακης , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δ. Πετροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπακης ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθ. Βιτσας, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Στ. Σταυρακογλου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Σαμοθράκης, στο να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πιέσουν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, για το θέμα σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με το  Λαύριο.
Για το λόγο αυτό είχαν και συνάντηση στις 31 Μαρτίου ο Δήμος Σαμοθράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΑ και το Επιμελητήριο Έβρου με τον σύνδεσμο επιβατηγών πλοίων ακτοπλοΐας στην Αθήνα όπου σύμφωνα με πληροφορίες πήραν την διαβεβαίωση ότι εφόσον μπει σε επιδοτούμενη γραμμή η άγονη γραμμή Λαύριο-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη από την δική τους πλευρά ως εφοπλιστές θα προσπαθήσουν να βρουν πλοίο για να καλυφτεί η σύνδεση.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης και ο δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας, για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανέφερε πως όσο δυνατή είναι η φωνή που διεκδικεί αφήνει ελπίδες για καλυτέρα αποτελέσματα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑