Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 8th, 2015 | by fileto

0

Την εκμετάλλευση παραλιών στους δήμους ζητά ο Παναγιωτόπουλος

Η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται παράνομη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των παραλιών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στους Δήμους του Νομού Καβάλας.
Πέρα από την απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην τουριστική περίοδο και την παροχή υπηρεσιών και υποδομών προς τους επισκέπτες των παραλιών μας.
Η άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, είναι το θέμα της ερώτησης που καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή, 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Παναγιωτόπουλος Νίκος

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται παράνομη η ΚΥΑ που παραχωρούσε, όπως κάθε χρόνο, τις παραλίες στους δήμους για την τουριστική περίοδο, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Πέρα από την απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, υπάρχει ζήτημα και με την παροχή υπηρεσιών και υποδομών προς τους επισκέπτες μας αλλά και τους πολίτες.
Αν οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών, είναι σαφές ότι δεν θα έχουν την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό τους, ενώ δεν θα υπάρξουν υποδομές και υπηρεσίες, όπως η παροχή ύδρευσης, οι ναυαγοσώστες κ.α.
Με δεδομένο ότι η συνεδρίαση του ΣτΕ για να εκδοθεί η τελική απόφαση έχει προσδιοριστεί για τις 3 Ιουνίου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί η τουριστική περίοδος με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και για την εικόνα των παραλιών και του τουρισμού μας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μάνος Κόνσολας
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Χρήστος Μπουκώρος
Κωνσταντίνος Βλάσης
Βασίλειος Οικονόμου
Σάββας Αναστασιάδης
Χρήστος Δήμας
Ιωάννης Ανδριανός
Ανδρέας Κατσανιώτης
Βασίλειος Γιόγιακας
Στέργιος Γιαννάκης
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Στέφανος Γκίκας
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Ιωάννης Τραγάκης
Ελευθέριος Αυγενάκης
Χαράλαμπος Αθανασίου
Αθανάσιος Δαβάκης
Γεώργιος Βαγιωνάς
Γιάννης Βρούτσης
Κωνσταντίνος Τζαβάρας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑