Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 9th, 2015 | by fileto

0

Οικονομικές διαφορές οδήγησαν σε εκβιασμό επιχειρηματία

Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 27χρονου συνιδιοκτήτη καταστήματος στις Σέρρες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 25χρονοι και ένας 30χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 27χρονου καταστηματάρχη, ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν τηλεφωνήματα από τον έναν 25χρονο, που του ζητούσε απειλητικά να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ, ένεκα προσωπικών διαφορών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα, αλλά και το κατάστημα του, που διατηρούσε από κοινού μαζί με τον πατέρα του.

Τελικώς, μετά από συνεχιζόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον 25χρονο, όσο και με τον 30χρονο, συμφώνησαν αρχικά να τους καταβάλει ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Ακολούθως, χθες (07-04-2015) το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή των Σερρών, εμφανίστηκαν ο 30χρονος μαζί με τον δεύτερο 25χρονο, προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, από τον 27χρονο καταστηματάρχη, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε περιοχή των Σερρών ο πρώτος 25χρονος, ο οποίος και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑