Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2015 | by fileto

0

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Παυλόπουλου

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων του Έβρου.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών στον Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ακριτική περιοχή του Έβρου, σημειώνοντας ότι αναμένει πρόοδο στα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να καταστεί δυνατή η θετική ανταπόκριση του σε πρόσκληση που του έχει απευθύνει για ταξίδι στην Άγκυρα.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε το βράδυ ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Παυλόπουλος με τον Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα τον Νομό Έβρου και την Λήμνο. Ευρισκόμενος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, και συγκεκριμένα στην Γέφυρα των Κήπων, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Η συνομιλία διεξήχθη σε φιλικό τόνο. Ανταποδίδοντας τις ευχές του συνομιλητή του, ο κ. Παυλόπουλος συμμερίστηκε και εκείνος την εκφρασθείσα από τον κ. Ερντογάν ελπίδα βελτίωσης των σχέσεων των δύο Χωρών. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του κ. Ερντογάν να επισκεφθεί την ‘Αγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και εφαρμοσθούν οι επιταγές του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει απαραιτήτως να διέπουν τις σχέσεις των δύο Χωρών, θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε, το πρωί της Μ. Πέμπτης, στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας, το Ορμένιο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, και επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια για να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατιώτες «Καλό Πάσχα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑