Ελλάδα

Published on April 14th, 2015 | by fileto

0

5 θύματα κροτίδων παρά τους ελέγχους από ΕΛΑΣ

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.429 έλεγχοι σε καταστήματα, οικίες, μέσα μεταφοράς, μικροπωλητές κ.λπ., στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις και συνελήφθησαν 93 άτομα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 2.846 γραμμάρια πρώτων υλών πυροτεχνίας, καθώς και συνολικά 156.616 είδη πυροτεχνίας, ως ακολούθως:

  • 94.551 παιδικά αθύρματα,
  • 56.283 κροτίδες,
  • 2.246 φωτοβολίδες,
  • 2.326 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί,
  • 1.065 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων – ρουκετών και
  • 145 καψύλλια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τραυματίστηκαν από τη χρήση βεγγαλικών συνολικά πέντε (5) άτομα, τρεις (3) με σοβαρά τραύματα και δύο (2) με ελαφρά.

ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνελήφθη την 11-4-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων .

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα της πόλης, με προσωρινά υπεύθυνο τον 30χρονο, εντόπισαν στον εξωτερικό χώρο αυτού, τέσσερα (4) χάρτινα κιβώτια, που περιείχαν συνολικά 4.442 βεγγαλικά – κροτίδες – παιδικά αθύρματα, τα οποία κατείχε ο δράστης, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη πυροτεχνίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑