Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 21st, 2015 | by fileto

0

Σενάρια κέντρου παράνομων μεταναστών στην Καβάλα;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής Καβάλας γίνεται λόγος για σενάρια εγκατάστασης κέντρου ανοιχτού τύπου στην Καβάλα.

Το θέμα έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία η οποία αναρωτιέται που θα μπορούσε να εγκατασταθεί λένα τέτοιο κέντρο.

Να τι λέει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: “Ο Σύριζα μετατρέπει καθημερινά την πατρίδα μας σε κέντρο λαθρομεταναστών και σκοπεύει σε λίγα χρόνια να κάνει εμάς τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Το τελευταίο καιρό εμφανίζονται στον τοπικό τύπο διάφορα σενάρια υποδοχής λαθρομεταναστών στο νομό Καβάλας. Η Χρυσή Αυγή έχει πει ότι η μοναδική λύση για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι η εφαρμογή του νόμου, δηλαδή η άμεση απέλαση τους από την πατρίδα μας. Η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί ότι η διασπορά του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα σημαίνει την δημιουργία μιας μικρής «βόμβας» σε κάθε πόλη. Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Καβάλας”.

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΤΟΥ 55 ΠΑΡΆΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συνελήφθησαν την Τρίτη (21-4-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22, 20 και 16 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα συνολικά σε δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης,  συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 22 και 16 ετών, διότι τους εντόπισαν, να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 20χρονο δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από την Τουρκία στη χώρα μας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των τριών δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 55 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.    
Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑