Ελλάδα

Published on April 25th, 2015 | by fileto

0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην Κεντροδεξιά

Υποτονική και χωρίς ουσιαστικές αντιπολιτευτικές κορώνες η παρουσία και ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα, φανερώνει την μεγάλη κρίση στην Κεντροδεξιά η οποία προφανώς βρίσκεται ένα βήμα πριν τις μεγάλες εξελίξεις.

Πολλοί μέσα στο κόμμα της ΝΔ δεν αναφέρονται πια στην παράταξη με το όνομά της και ορισμένοι δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στο τέλος την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι κι αυτοί με την σειρά τους δείχνουν σημάδια υποχώρησης και αμηχανίας.

Η κυβέρνηση και ο σκληρός πυρήνας γύρω από τον πρωθυπουργό έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στα σχέδια των ολιγαρχών και στρεφονται σε κινήσεις οι οποίες θα αλλάξουν το σκηνικό.

Αν δεν το αποτολμήσουν τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να γίνουν οι νέες Ιφιγένειες του συστήματος.

Κύριος παράγοντας σταθερότητας είναι η στήριξη Καμμένου στην κυβέρνηση και ουσιαστικά η γέφυρα με υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς για παν ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Από την άλλη το Μαξίμου έχει προβλήματα με τις φίλιες ενδοκυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες μέσω σκληροπυρηνικών προσπαθούν να ρίξουν το βάρος της στασιμότητας στους υπουργούς.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα δεν αφηνουν να πέσει τίποτε κάτω και προσπαθούν μέσω πιέσεων να προωθήσουν τοπικά και προσωπικά τους αιτήματα, τονίζοντας ότι βρίσκουν πόρτες κλειστές.

Στην Κεντροδεξιά οι εξελίξεις έρχονται και μάλιστα το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑