Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2015 | by fileto

0

Δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στη Θράκη λέει μουσουλμάνος θεολόγος

Πέρα από τις εξτρεμιστικές φωνές της μειονότητας στη Θράκη υπάρχουν και μουσουλμάνοι μέλη της που έχουν πιο ξεκάθαρη άποψη για την συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή,

Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη,  από την οποία και ο ίδιος προέρχεται, ο Χαλήλ Τζιχάντ (Δρ. Θεολογίας τού Πανεπιστημίου Μεδίνας)ανέφερε πως “τα μέλη της κοινότητάς μας ζουν κοντά στις αρχές του Ισλάμ, ήρεμα” και πρόσθεσε: “Η θρησκεία μας φυλάει και δεν ασχολούμαστε σε εξτρεμιστές και τέτοιου είδους πράγματα. Ζούμε αρμονικά, με γαλήνη και ειδικά τα τελευταία χρόνια είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι -θα έλεγα περισσότερο ακόμη κι από τους μουσουλμάνους που ζουν στις δυτικές χώρες“.

Το συνέδριο που διοργανώνεται στο ΑΠΘ  εξετάζει τη σχέση του θρησκευτικού με τη βία, τον θρησκευτικό φανατισμό και τα κοινωνικά αίτιά του, τις σχέσεις της θρησκείας με τον ολοκληρωτισμό, τη συμβολή των θρησκευτικών κοινοτήτων στην υπέρβαση του πνεύματος της λογικής και της πραγμάτωσης της βίας κ.ά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑