Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2015 | by fileto

0

Μαύρο έπεσε στα κανάλια από βλάβη της Digea

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα που προκλήθηκε στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί “μπλακ άουτ” στα κανάλια εθνικής εμβέλειας, για περίπου δύο ώρες, πλην της ΝΕΡΙΤ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

«Σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των ιδιωτικών καναλιών.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα».

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΜΠΩΝ GAP FILLERS

Μέσα σε όλα και προτού προλάβει η κυβέρνηση να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για την ψηφιακή επίγεια τηλεόραση, η Digea Digea ξεκίνησε την εγκατάσταση των πρώτων gap fillers στα προβληματικά σημεία της χώρας.

Στον πίνακα οι πρώτες 40 περιοχές στις οποίες αναμένεται η πρώτη εγκατάσταση gap fillers είναι Αργολίδα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη (Ν. Φιλαδέλφεια), Φλώρινα, Κοζάνη, Μαγνησία, Εύβοια (Αγία Άννα), Αιτωλοακαρνανικά (Θέρμο), Ηλεία (Κρέστενα), Χανιά, Άγιος Νικόλαος (Οροπέδιο και Ελούντα), Ξάνθη, Πέλλα (Αρχάγγελος και Παναγίτσα), Βοιωτία, Σαντορίνη, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Δράμα (Στέρνα και Βώλακας), Χαλκιδική (Στρατονίκη και Στρατόνι), Καστοριά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Άρτα, Ηλεία, Αρκαδία, Κορινθία, Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τήλος, Λειψοί, Χίος, Έβρος, Κιλκίς, Ιωάννινα (Εύζωνοι), Θεσπρωτία, Ευρυτανία (Προυσός, Άγραφα, Κλειστό), Αττική (Κύθηρα), Χανιά (Σελήνιο, Μουστάκος, Έλος, Πλάτανος, Άνω Πόλη, Άσκυφτου), Ρέθυμνο (Ασή Γωνιά, Πλακιάς), Άγιος Νικόλαος (Ζίρος), Μυτιλήνη (Μιστεγνά) και Κιλκίς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑