Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2015 | by fileto

0

Μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας Καβάλας στο Lets Do It

Εκατοντάδες εθελοντές οργανωμένοι σε συνολικά 27 φορείς, συμμετείχαν σε περισσότερες από είκοσι δράσεις που διοργανώθηκαν στο Δήμο Καβάλας την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εθελοντικής δράσης καθαρισμού «Let’s do it Greece».

Οι δημότες της Καβάλας κατάφεραν με το εθελοντικό πνεύμα που τους διακρίνει και τη μεγάλη ευαισθησία τους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας ανεξάρτητα από ηλικία.

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα εκφράζει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς τους εθελοντές, τους φορείς και τις οργανώσεις που συμμετείχαν με δικές τους δράσεις για τον καθαρισμό, την ανάδειξη και την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε γωνιά του Δήμου Καβάλας. Συγχαίρει την αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κορίνα Χιώτη Πρασσά για την άριστη διοργάνωση και την ακούραστη προσπάθεια που κατέβαλε. Συγχαίρει επίσης και τους εργαζόμενους του τομέα Καθαριότητας για την πολύτιμη συνδρομή τους στο έργο του καθαρισμού και του ευπρεπισμού των κοινοχρήστων χώρων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων που έγιναν, συγκεντρώθηκαν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα, απομακρύνθηκαν φερτά υλικά, κόπηκαν χόρτα, καλάμια και κλαδεύτηκαν δεντράκια, καλλωπίστηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παραλίες και ρέματα. Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής παρείχε στους εθελοντές κάθε δυνατή διευκόλυνση και όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα (σακούλες, γάντια, νερά κ.τ.λ.) που τους βοήθησαν στην ολοκλήρωση της δράσης τους.

«Ο εθελοντισμός στις μέρες μας δίνει ελπίδα», τόνισε η δήμαρχος και συμπλήρωσε, «μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να αλλάξουμε τα πράγματα και κυρίως ν’ αλλάξουμε στάση ζωής όσον αφορά το Περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας».

Δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑