Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 30th, 2015 | by fileto

0

Η Σαμοθράκη μπορεί να συνδεθεί με Λήμνο, Λαύριο και Βόλο

Το Υπουργείο Ναυτιλίας στις 20 Απριλίου δημοσίευσε την Πρόσκληση που αφορά τη σύναψη τριετών συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την αποκλειστική εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών.

Οι γραμμές που αφορούν τη Σαμοθράκη είναι:

Γραμμή 15 (Κύμη Βόλος- Αγ Ευστράτιος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη)
Γραμμή 63 (Λαύριο- Λήμνος- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη)
Γραμμή 64 (Σαμοθράκη -Λήμνος)
Γραμμή 67 (Βόλος-Σκύρος-Αγ Ευστράτιος-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων έχει οριστεί η 11η Μαΐου 2015, ενώ ημερομηνία έναρξης η 1η Νοεμβρίου 2015. Προϋπόθεση για να έχουμε βέβαια αυτές τις γραμμές, να υπάρξει ενδιαφέρον από ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας διευκρινίζει αφενός μεν ότι οι προσπάθειες του Δήμου είναι συνεχείς και αδιάκοπες επί χρόνια για την εξασφάλιση άλλων γραμμών και ειδικά αυτής του Λαυρίου, αφετέρου δε ότι τις τελευταίες ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης ως και σήμερα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση άγονου διαγωνισμού ή αποκλεισμού της Σαμοθράκης λόγω της μη ικανότητας του λιμανιού της Σαμοθράκης να δεχθεί μεγάλα πλοία και συγκεκριμένα πλοία άνω των 100μ.

Μετά την προφορική δέσμευση του Υπουργείου ότι η διαδικασία του διαγωνισμού θα εξελιχθεί επί των πραγματικών δυνατοτήτων ελλιμενισμού στο λιμάνι της Σαμοθράκης και ότι η  προϋπόθεση που υπάρχει στις 3 από τις 4 γραμμές (πλοία άνω των 100 μέτρων) δεν θα καταστεί τροχοπέδη στην έκβαση του διαγωνισμού, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε σε μια οικονομική ανάκαμψη του τόπου στην προσεχή ακτοπλοϊκή περίοδο και στην άρση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Σαμοθράκης.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑