Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2015 | by fileto

0

Nein πλάνο Grexit λέει o Γερμανός καθηγητής H. Flassbeck

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Γερμανός καθηγητής Dr. Heiner Flassbeck γνωστός οικονομολόγος στα πλαίσια οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου το οποίο είχε σαν θέμα “οι οικονομίες των Βαλκανίων και της Αν. Ευρώπης και ” ο Γερμανός οικονομολόγος που έχει κάνει μελέτη και για το τι θα συμβει σε περίπτωση εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, αναρωτήθηκε γιατί τόση καταστροφολογία για την Ελλάδα και την έξοδό της από το ευρώ όταν καλά γνωρίζουν οι οικονομολόγοι ότι δεν υπάρχει πλάνο εξόδου μιας χώρας από το ευρώ με αποτελέσματα παρά μόνο …εικασίες.

Το ευρώ είπε δεν είναι πανάκεια, άρα τα εθνικά νομίσματα έχουν περισσότερες εμπειρίες από την διαδρομή τους στον χρόνο.

Το πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα προήλθε από το πλάνο της Γερμανίας να δώσει γερμανικά προιόντα τα οποία για να τα πληρώσουν οι καταναλωτές στην Ευρώπη έπρεπε να δανειστούν, την στιγμή που στην Γερμανία δεν αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και άρα το κόστος παραγωγής προιόντων παραμένει χαμηλό.

Είπε κατά λέξη ο πρώην επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών “Αγοράσαμε όλοι, ακόμα και οι Γαλλοι, τα φθηνά και πολύ γερά γερμανικά αυτοκίνητα. Βέβαια δεν είχαμε ακριβώς τα χρήματα να τα αγοράσουμε άρα δανειστήκαμε λεφτα για να τα αποκτήσουμε. Και ετσι η Γερμανία έγινε ο δανειστής και οι άλλες χώρες οι δανειζόμενοι».

Με λίγα λόγια οι Γερμανοί φταίνε για το οικονομικό χάλι της Ευρώπης και του Νότου γενικότερα.

“Η Γερμανία ζητάει να εφαρμόσουν όλες οι άλλες χώρες τον Γερμανικό τρόπο ανάπτυξης. Γιαυτό σας λένε συνέχεια οτι κανετε λαθος. Γι’ αυτο τωρα σας λενε να αντιγραψτε τι κανει η Γερμανία κ θα φτιαξουν όλα. Αυτό είναι μια βλακεία – η Ελλαδα έκοψε μισθους και το εχει κάνει άψογα αλλά δεν τα εχετε καταφερει ακόμα γιατι δεν φτανετε τους Γερμανούς» υπογράμμισε ο γερμανός καθηγητής και καταχειροκροτήθηκε.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο καθηγητής είναι και φίλος του άλλου καθηγητή και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα:

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

http://www.thepressproject.gr/article/43458/O-Xainer-Flasmpek-kai-o-Kostas-Lapabitsas-enonoun-tis-dunameis-tous-se-mia-eksairetiki-ereuna


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑