Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 11th, 2015 | by fileto

0

Προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον μύθο της Αμφίπολης

Είναι τουλάχιστον κρίμα να ξεφουσκώσει αδοξα ο μύθος που ανέστησε μια πεθαμένη τουριστικά περιοχή και καλά θα κάνουν οι αρχαιολόγοι να ξιφουλκούν επιστημονικά πέρα από την Μακεδονία και τη Θράκη, μια περιοχή η οποία τουλάχιστον τουριστικά είναι υποβαθμισμένη.
Ο λόγος για τις αναφορές στο μεγάλο γεγονός του 2014, την ανασκαφή της Αμφίπολης, που όμως «δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό γεγονός», αλλά μια «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα», λέξεις και φράσεις που ειπώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (10/05) στη παρουσίαση του Έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2014, δια στόματος του γενικού γραμματέα της, ακαδημαϊκού, Βασίλειου Πετράκου.
«Το μνημείο το ίδιο έως τώρα δεν προσέφερε κάτι το νέο και οι ιστορικές πληροφορίες που θα μπορούσε να δώσει η ανασκαφή φαίνεται πώς χάθηκαν εξαιτίας της διεξαγωγής της από πρόσωπα που αγνοούν την επιστήμη και τη μέθοδό της», συμπλήρωσε ο ακαδημαϊκός για το εύρημα που σημάδεψε την περασμένη χρονιά.
Τελικά και η Μακεδονία πρέπει να πάρει τη θεση που της αξίζει, διαφορετικά ας σταματήσουν να ασχολούνται μαζί της, ακαδημαϊκοί και αρχαιολόγοι αλλά και πολιτικοί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑