Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2015 | by fileto

0

Αποκαλυπτήρια …στην παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα

Κρίση έχει ξεσπάσει στην δημοτική ομάδα της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου που έκανε στο Ραδιόφωνο της Πρωινής σήμερα το πρωί δεν βρίσκουν σύμφωνη την  δήμαρχο η οποία με δελτίο Τύπου αργά σήμερα το βράδυ τονίζει ότι: «Οι δηλώσεις του κ. Γραμμένου απηχούν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές του απόψεις”.

Ο κ. Γραμμένος στο ραδιόφωνο της Πρωινής και στους δημοσιογράφους Νίκο Γενικόπουλο και Θεόδωρο Θεοδωρίδη τόνισε μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Λυχούνας χωρίς να παραμείνει στη συνεδρίαση του σώματος ώστε να διατυπώσει την άποψή του, αποχώρησε την Πέμπτη και μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Μουριάδη που επίσης έφυγε. Αποχώρησαν χωρίς να πουν το παραμικρό. Καθένας μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς, εξετάζοντας τους κοινούς τους συνδέσμους».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων, εάν εμπιστεύεται πλέον τον κ. Λυχούνα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε: «Ο κ. Λυχούνας ως μέλος της δημοτικής ομάδας εξέθεσε ανεπανόρθωτα όχι μόνο το σύνολο της δημοτικής ομάδας αλλά και προσωπικά τη δήμαρχο. Ακόμη κι αν υποθετικά είχε ληφθεί η χειρότερη των αποφάσεων περί μη τοποθετήσεως του μνημείου, ο κ. Λυχούνας θα έπρεπε να δικαιολογήσει τις καταστάσεις και όχι να αρθρογραφεί εναντίον της δημάρχου, πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δυσφημώντας την κ. Τσανάκα έστω κι αν ήξερε την πραγματικότητα. Μπροστά στην προσωπική του φιλοδοξία και στο προσωπικό του συμφέρον, ο κ. Λυχούνας δεν υπολόγισε τίποτε. Άρα, για εμένα είναι πλέον ξένο σώμα για τη δημοτική μας ομάδα. Το καλό που του θέλω λοιπόν είναι να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ

Τσανάκα δήμητρα

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος στην εκπομπή του «Ράδιο Πρωινή» και τους δημοσιογράφους Νίκο Γενικόπουλο και Θόδωρο Θεοδωρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Γραμμένου σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή απηχούν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές του απόψεις. Τονίζω απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δηλώσεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση απόψεις είτε της διοίκησης του Δήμου Καβάλας είτε ακόμα του συλλογικού θεσμοθετημένου οργάνου όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή και γω προσωπικά παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις και απόψεις μας αναφορικά με την τοποθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχα με πολίτες και απογόνους των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος διατρανώσαμε ως πόλη την επιθυμία μας να τιμήσουμε τους Εβραίους συμπολίτες μας που χάθηκαν στη φρίκη του φυλετικού μίσους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑