Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2015 | by fileto

0

Τιμή Πάνου Καμμένου στην Κυρά των Μαρασίων

Σε διακλαδική βάση θα είναι οι δύο μονάδες κατασκευών που θα λειτουργούν ως οι νέου τύπου ΜΟΜΑ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες θα φέρουν τις τιμητικές ονομασίες «Η Κυρά της Ρω» και «Η Κυρά των Μαρασίων», συμφώνως με τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο σχετικό σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, με το οποίο αναμένεται να υπερκεραστούν τα όποια θέματα υφίστανται στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων αυτών.

Μαρασίων Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΩΝ
Πιο συγκεκριμένα:

Συγκροτείται «Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού Δεινοκράτης», με επιχειρησιακό τίτλο «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Στη Διακλαδική Διοίκηση θα υπάγονται δύο μονάδες:

• Η 1η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «Η Κυρά της Ρω”, με επιχειρησιακό τίτλο 1η ΜΟΚΕ και έδρα την Αθήνα.
Η 2η Μονάδα Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού, με την επωνυμία «Η Κυρά των Μαρασίων», με επιχειρησιακό τίτλο 2η ΜΟΚΕ και έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο έμβλημα θα αναγράφεται “ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΑΣΩ”, που προέρχεται από την ιστορική φράση του Αρχιμήδη όταν ανακάλυψε τους μοχλούς: «Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω», δηλαδή «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω».

Η ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του Όπλου Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και θα διαθέτει δικό της προϋπολογισμό, ανεξάρτητο από αυτόν των Γενικών Επιτελείων.

Ο εξοπλισμός της ΔΙΔΕΡΓΩΝ και των Μονάδων της θα προέλθει από:

• Ανακατανομή πλεονάζοντος εξοπλισμού από φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
• Προμήθεια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό σκέλος, συγχρηματοδοτήσεις και Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).
• Προμήθεια μέσω του Προγράμματος Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
• Προμήθεια από ΟΔΔΥ.
• Πρόσκτηση μέσω Διακρατικών Συμφωνιών.
• Αποδοχή δωρεών.
Σε περίπτωση κρίσεως ή επιχειρήσεων, η ΔΙΔΕΡΓΩΝ και οι Μονάδες της εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και αναλαμβάνουν αντίστοιχες αποστολές.
Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή μειζόνων ατυχημάτων, η ΔΙΔΕΡΓΩΝ και οι Μονάδες της αναλαμβάνουν αποστολές από το ΓΕΕΘΑ, αναλόγως με τις δυνατότητες και τρέχουσες ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.

πηγη: Parapolitika


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑