Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2015 | by fileto

0

Μετά τον ντόρο συγνώμη και εγκαίνια στις 7 Ιουνίου

Προσπαθώντας να κλείσει την πληγή που άνοιξε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αναδιπλώθηκε πλήρως, ζήτησε συγνώμη και προτείνει στο Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) να προχωρήσει η τοποθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στις 7 Ιουνίου 2015.

Η δήμαρχος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) κ. Μωυσή Μαγρίζο τον ενημέρωσε για την επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΚΙΣΕ.

Στην επιστολή της η δήμαρχος εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και διατρανώνει την επιθυμία τόσο της ιδίας όσο και της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσει η τοποθέτηση του Μνημείου Ολοκαυτώματος των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Προς

τον Πρόεδρο και τα Μέλη

του  Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος – Αθήνα

Αξιότιμοι Κύριοι,

θα ήθελα κατ΄ αρχήν να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για όσα λυπηρά συνέβησαν, για κάθε παρανόηση, παρεξήγηση ή λάθη που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Οι πολίτες της Καβάλας, ο Δήμος κι εγώ προσωπικά θέλουμε να διατρανώσουμε την επιθυμία μας να τιμήσουμε τους Εβραίους συμπολίτες μας που χάθηκαν στη φρίκη του φυλετικού μίσους.

Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην εκτέλεση της από 2004 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την τοποθέτηση του υφιστάμενου μνημείου στην προεπιλεγμένη θέση.

Προτεινόμενη ημερομηνία είναι η 7η Ιουνίου 2015 σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και ευελπιστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

 

Με βαθύτατη εκτίμηση

Η Δήμαρχος

Δήμητρα Τσανάκα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑