Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 20th, 2015 | by fileto

0

Τεράστια τα κέρδη από το εμπόριο παράνομου καπνού

Τα χαμηλά εισοδήματα που ήταν αποτέλεσμα των μνημονίων, οι μεγάλοι φόροι και το πάθος που έλληνα για τσιγάρο έδωσαν χώρο να αναπτυχθεί στην χώρα μας ένα ιδιότυπο λαθρεμπόριο καπνού από το οποίο τα μεγάλα κυκλώματα διακίνησης αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Τα κέρδη από το λαθρεμπόριο με την διαφυγή φόρων και δασμών είναι ιλιγγιώδη και αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι καπνοπαραγωγοί και η καπνοβιομηχανία με την εμφάνιση του φαινομένου διακίνησης παράνομου καπνού, ξεκίνησαν αμέσως καμπάνια και ενημέρωσαν τις αστυνομικές και τελωνιακές αρχές για την πάταξη του φαινομένου.

Καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο βλέπουμε περιπτώσεις συλλήψεων διακινητών λαθραίου καπνού και στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Για τον λόγο αυτό και για την προστασία του προιόντος των ελλήνων καπνοπαραγωγών, που οι περισσότεροι βρίσκονται στην περιοχή μας, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε χθες Τρίτη 19 Μαίου 2015, ημερίδα στην Ξάνθη με ομιλητές τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και τον Αντιπρόεδρο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑