Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 22nd, 2015 | by fileto

0

Βία και απειλές για να ληστέψουν ηλικιωμένη στη Γενισέα Ξάνθης

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, απόπειρα ληστείας σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, χθες (21-5-2015) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης.

Συνελήφθη χθες (21-5-2015) το μεσημέρι, στη Γενισέα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου περί όπλων, απλή σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στην οικία της 77χρονης, όπου με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από αυτήν να του παραδώσει χρήματα, πλην όμως η 77χρονη αντέδρασε και ο 26χρονος άσκησε σε βάρος της σωματική βία, τραυματίζοντάς την ελαφρά.

Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε στην αποθήκη της οικίας αναζητώντας χρήματα, χωρίς αποτέλεσμα και επέστρεψε ξανά στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί, αντιλαμβανόμενος ότι η 77χρονη χρησιμοποίησε το κινητό της τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια, προκάλεσε φθορές σε αυτό και ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Κατασχέθηκε το παραπάνω μαχαίρι.

Η 77χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑