Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 24th, 2015 | by fileto

0

Ο δήμαρχος της Ραιδεστού (Tekirdag) στην Καβάλα

Oι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην πόλη της Καβάλας και στην πόλη της Ραιδεστού (Tekirdag – Δήμος Σουλεϊμάν πασά / Suleymanpasa) εξετάστηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Καβάλας ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης Μ. Ekrem Eskinat που επισκέπτεται την Καβάλα επικεφαλής μιας τριακονταμελούς αποστολής.

Ο κ. Eskinat εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που επισκέπτεται στην Καβάλα και τόνισε πως οι δυο λαοί που μοιράζονται την ίδια θάλασσα μπορούν και πρέπει να ζήσουν αρμονικά και ευτυχισμένα.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα καλωσορίζοντας  τον τούρκο δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλεϊμάν πασά τόνισε ότι η πόλη της Ραιδεστού είναι από τις πρώτες πόλεις της Τουρκίας με τις οποίες η Καβάλα ανάπτυξε φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, επί της διοίκησης του Στάθη Εριφυλλίδη υπέγραψε και πρωτόκολλο συνεργασίας. Η δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση του τούρκου ομολόγου της να συσταθεί μια επιστολή που θα εξετάσει τα κοινά στοιχεία των δυο περιοχών και μέσα από μια αναλυτική συζήτηση των δεδομένων που θα προκύψουν να φανεί αν υπάρχουν δυνατότητες για μια πιθανή αδελφοποίηση στο προσεχές μέλλον.

Ο δήμαρχος της Ραιδεστού, που είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα και η γιαγιά του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη απ’ όπου έφυγε πρόσφυγας με τις ανταλλαγές των  πληθυσμών, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κ. Τσανάκα λόγω των επαγγελματικών τους ενασχολήσεων ξέρουν να βρίσκονται κοντά στον άνθρωπο και να κατανοούν τις ανάγκες του. Επίσης, πρότεινε να υπάρξουν ανταλλαγές επισκέψεων ανάμεσα σε καλλιτέχνες της Καβάλας και της Ραιδεστού σημειώνοντας με έμφαση πως οι καλλιτέχνες προωθούν τη φιλιά.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φιλόσογλου και Μιχάλης Λυχούνας.

Η επίσκεψη της τουρκικής αποστολής στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑