Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2015 | by fileto

0

Συριζαίοι βουλευτές ζητούν άνοιγμα σχολής στο Διδυμότειχο

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία Σχολών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Σητείας: 

Οι Σχολές Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Σητείας παραμένουν κλειστές για περισσότερο από δύο χρόνια και παρά το γεγονός ότι προβλεπόταν να ανοίξουν φέτος.

Η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου είναι άλλο ένα θύμα των μνημονιακών πολιτικών της χώρας. Η εν λόγω Σχολή προβλεπόταν με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να αναστείλει τη λειτουργία της για δύο χρόνια (2013- 2014), αλλά ακόμα και σήμερα το μέλλον της παραμένει αβέβαιο.

Η Σχολή, συνολικής έκτασης πάνω από 174 στρέμματα, ιδρύθηκε πριν από περίπου  δεκαπέντε χρόνια, στο πλαίσιο απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταφορά κρατικών δραστηριοτήτων στη Θράκη και κατόπιν παραχώρησης της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται. Επιπλέον, παραχωρήθηκαν εκτάσεις από το Υπουργείο Γεωργίας και από τον Δήμο Διδυμοτείχου. Αποτελεί περιουσία της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της ιδρύσεώς της στη πόλη του Διδυμοτείχου και στήριξε με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία της.

Η λειτουργία της Σχολής ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για την τοπική κοινωνία, καθώς φιλοξενούσε περίπου 200 σπουδαστές κάθε χρόνο, ενώ συνέβαλλε σημαντικά στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, διευκόλυνε τους ντόπιους σπουδαστές, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν μακριά από την οικία τους. Μάλιστα, με την αναστολή λειτουργίας της Σχολής εκκρεμεί η φοίτηση των εισακτέων των δύο προηγούμενων ετών. Συνάμα, εργαζόταν  15 αστυνομικοί, 15 εργαζόμενοι – πολιτικό προσωπικό και 40 καθηγητές.

Η σχολή Διδυμοτείχου έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 360 σπουδαστές, η πρόσβαση στην πόλη του Διδυμοτείχου είναι εύκολη, ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων, διαθέτει σκοπευτήριο για την εκπαίδευση των σπουδαστών, χώρο εκγύμνασης οδηγών χειριστών δικύκλων μοτοποδηλάτων, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, δύο αίθουσες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και αίθουσα αναψυχής.

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Γκαρά Αναστασία

Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος

Δέδες Ιωάννης

Ρίζος Δημήτριος

Συρίγος Αντώνης

Καΐσας Γεώργιος

Καφαντάρη Χαρά

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑