Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 27th, 2015 | by fileto

0

Αγοράζουμε τοπικά προιόντα, στηρίζουμε τον τόπο μας

Αν κάθε οικογένεια καταναλωτών από την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης μπορούσε να καταναλώσει 100 ευρώ τρόφιμα κάθε χρόνο που παράγονται στην περιφέρειά μας τότε οι βιοτεχνίες τυποποίησης τροφίμων θα ήταν όχι απλά δυναμικές αλλά και συνεχώς αναπτυσσόμενες.

Θα πρέπει να γνωρίσουμε τα τοπικά προιόντα, να τα βάζουμε στο σπίτι μας και στο τραπέζι μας, να τα προσφέρουμε και γενικότερα να τα εκτιμούμε.

Δεν μπορούμε να θέλουμε να μειωθεί η ανεργία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να προτιμούν τα προιόντα μας στα μακρινά μέρη της γης και εμείς να τα γυρίζουμε την πλάτη.

Ζυμαρικά, λάδι, ελιές, γλυκά του κουταλιού, αλλαντικά, πατάτες, σπαράγγια, καφέδες, γλυκά, κουραμπιέδες, αλίπαστα, κρέατα, γαλακτοκομικά, κρασιά και τσίπουρα, θαλασσινά και άλλα με ονοματεπώνυμο, και με  τη συμμετοχή 50 επιχειρήσεων και την παρουσίαση περισσότερων από 500 προϊόντα πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, η 1η Θρακο-Μακεδονική «Συνέργεια» προώθησης τοπικών προϊόντων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, παρουσία των υφυπουργών εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, και αγροτικής ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη.

ζυμαρικά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής για τη διαμόρφωση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και της οικονομικής αλληλεγγύης με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, κυρίως όμως την συνέργεια των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή).

Είναι ευκαιρία να γίνουμε πιο τοπικιστές τώρα που η κρίση δεν υποχωρεί και που οι ξένοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Να αγοράσουμε τοπικά προιόντα, να στηρίξουμε τον τόπο μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑