Ειδήσεις

Published on June 1st, 2015 | by fileto

0

“Μαύρο” σε πολλές περιοχές το ψηφιακό σήμα

Μη νόμιμη είναι κάθε ενέργεια χρηματοδότησης ή τοποθέτησης αναμεταδοτών από Δήμους και Περιφέρειες για την μετάδοση τηλεοπτικού σήματος τονίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Γιαυτό και ΟΤΑ στέλνουν εξώδικα σε Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Digea προκειμένου να τους επιτραπίε να τοποθετήσουν αναμεταδότες για να βλέπουν τηλεοπτικό σήμα οι κάτοικοι περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα των καναλιών.

Μετά την ακύρωση δαπάνης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σχετικά με την χρηματοδότηση της Digea  για τοποθέτηση αναμεταδοτών στις περιοχές με λευκό χρώμα (μη πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα) ετοιμάζονται εξώδικα από πλήθος δήμων και περιφερειών προκειμένου να παρακάμψουν την νομοθεσία ή να πετύχουν εξαίρεση από τη δικαιοσύνη ή να γίνει νομοθετική ρύθμιση στους όρους σύμβασης κράτους και Digea για να ξεκινήσει η τοποθέτηση αναμεταδοτών.

Τα πράγματα περιπλέκονται εφόσον και η νέα ΕΡΤ θα είναι πάροχος τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος, οπότε μένει να δούμε και ως πάροχος τι θα περιλαμβάνει στη πλατφόρμα της.

Εν τω μεταξύ άλλα δύο έργα της «Ψηφιακής Σύγκλισης» που αφορούν ΜΜΕ απεντάχθηκαν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, λόγω παρέλευσης της ημερομηνίας ολοκλήρωσης.

Το πρώτο αφορούσε την ΕΡΤ για τη «Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του αρχείου της ΕΡΤ», προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο ήταν της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με τίτλο «Διαδραστική και πολυμεσική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναζήτηση, συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών για και από νέους 12-18 ετών», προϋπολογισμού 1.810.957 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑