Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 4th, 2015 | by fileto

0

Ο Λευτέρης Αθανασιάδης θα το ήθελε πολύ!

«Μήλο της έριδος» αποτελεί πλέον η Καβάλα για τους Δήμους της Τουρκίας οι οποίοι ανταγωνίζονται ανοιχτά πλέον μεταξύ τους, προκειμένου να αδελφοποιηθούν με την πόλη μας.

Μετά την Άγκυρα και  ένα δημοτικό διαμέρισμα της Κωνσταντινούπολης  σειρά πήρε η πόλη της Μπάντιρμα (Πάνορμος) ιδιαίτερη πατρίδα του αείμνηστου δημάρχου Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη.

Έτσι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην πόλη στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τουρισμού, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου δέχθηκε μια επίθεση φιλίας τόσο από τους τοπικούς φορείς (βουλευτές, δημάρχους κλπ), όσο και από τον λαό της πόλης, πολλοί εκ των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή μας.

Παρά το γεγονός ότι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν πολλές χώρες σε πολύ υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης (υπουργοί, δήμαρχοι κλπ) το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ήταν στραμμένο  στην αποστολή της Καβάλας και στην πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, ενώ τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον για συνεργασία σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και οικονομίας.

Πάνορμος Ιωσηφίδου

Κατά την εκεί επίσκεψη της η κα Ιωσηφίδου είχε συνομιλίες με Τούρκους βουλευτές και τους  Δημάρχους Μπάντιρμα και Ερντέκ (Αρτάκης), με επιχειρηματίες της περιοχής καθώς επίσης συμμετείχε και ως ομιλήτρια σε ελληνοτουρκικό συνέδριο με θέμα την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923.

Τέλος, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων προσφώνησε την καβαλιώτισσα τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή στην οποία μέσα σε κλίμα συγκίνησης χάρισε εκ μέρους του Δήμου Καβάλας ένα λεύκωμα με τα τραγούδια που έχουν γραφεί και τραγουδηθεί για την πόλη μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑