Βαλκάνια

Published on June 5th, 2015 | by fileto

0

Το Κοζλοντούι συνεχίζει ακάθεκτο την λειτουργία του

Κεφάλαια 360 εκατ. ευρώ απαιτούνται για τη χρηματοδότηση επέκτασης του χρόνου λειτουργικής ζωής των δύο πυρηνικών αντιδραστήρων (5 και 6) στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Κοζλοντούι, προκειμένου να αναβαθμιστεί η παραγωγική τους ικανότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βούλγαρου αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας Νικολάι Νικόλοφ.

Η επιχειρησιακή ζωή των δύο αντιδραστήρων μπορεί να αυξηθεί συνολικά κατά 30 χρόνια, σε τρία διαδοχικά χρονικά διαστήματα των 10 ετών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βούλγαρου αξιωματούχου, σε διεθνή διάσκεψη για το Κοζλοντούι, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του αναφερόμενου πυρηνικού σταθμού, σε σχέση με τις προκλήσεις διεθνούς ενεργειακής ασφάλειας, σε εθνικό, περιφερειακό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της διάσκεψης, το βασικό πρόβλημα για την κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων, καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα θα απαιτούσε τη διάθεση ποσοστού 10% του ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.

πηγη: e-typos.com


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑