Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 6th, 2015 | by fileto

0

Προωθούσε παράνομο μετανάστη με τρένο του ΟΣΕ

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούσαν μεσημεριανές ώρες χθες (04-06-2015), εντόπισαν και συνέλαβαν εντός βαγονιού επιβατικής αμαξοστοιχίας, 25χρονο υπήκοο Ολλανδίας, ο οποίος θα διευκόλυνε την παράνομη έξοδο ενός 29χρονου υπηκόου Σομαλίας από τη χώρα .

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατά περίπτωση αδικήματα, της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σόφια Βουλγαρίας, εντοπίστηκε μαζί με τον 25χρονο, ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σομαλίας, ο οποίος επέδειξε κλεμμένο διαβατήριο και ταυτότητα άλλου προσώπου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τα παραπάνω έγγραφα που κατασχέθηκαν, ανήκαν στον 25χρονο διακινητή, ο οποίος τα προμήθευσε στον 29χρονο αλλοδαπό για να διευκολύνει την παράνομη μετάβασή του από την ελληνική επικράτεια σε γειτονική χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑