Εκδηλώσεις

Published on June 9th, 2015 | by fileto

0

Δωρεά βιβλιοθήκης στα Δίκαια Έβρου απο δημοσιογράφους

Ειλικρινή χαμόγελα, άδολο ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη “εισέπραξαν” τα μέλη του δικτύου εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση” (Journalists Acting), στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που έστησαν στα Δίκαια Έβρου, στο πλαίσιο της δράσης τους για τη λειτουργία παιδικών- νεανικών βιβλιοθηκών σε απομακρυσμένα χωριά της χώρας.

Η βιβλιοθήκη των Δικαίων είναι η πρώτη που υλοποιείται από το δίκτυο στην περιοχή της Θράκης και έρχεται να προστεθεί στις τέσσερις προηγούμενες που ήδη λειτουργούν σε χωριά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, οι τοπικές αρχές, σύλλογοι, φορείς καθώς και σύσσωμη η κοινωνία των Δικαίων έδωσαν το “παρών” και “αγκάλιασαν” το νέο χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, με περίπου 1200 βιβλία, δύο υπολογιστές, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που είναι πλέον έτοιμος να υποδεχτεί τους 133 μαθητές, όχι μόνο από τα Δίκαια αλλά και τους γειτονικούς οικισμούς.

Στη βόρεια άκρη της Ελλάδας, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, δίπλα στον ποταμό Έβρο, τα Δίκαια έχουν πληθυσμό 797 κατοίκων, ενώ η δημοτική κοινότητα Δικαίων, που περιλαμβάνει άλλους τρεις οικισμούς έχει συνολικά 1177 κατοίκους. Στο χωριό λειτουργεί νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο-λύκειο και από χθες μία ολοκαίνουρια και πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, συνολικής επιφάνειας 80 τ.μ.

Το “παρών” στα εγκαίνια έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά και η θεματική αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού- αθλητισμού-εθελοντισμού- αξιοποίησης φυσικών πόρων- περιβάλλοντος και χωροταξίας Ζηνοβία Ζάχαρη.

Η πρωτοβουλία του δικτύου “Δημοσιογράφοι σε Δράση” υλοποιείται με τη συνδρομή εταιρειών, χορηγών και ιδιωτών, την προσωπική δουλειά εθελοντών, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων.

Πρόκειται για ένα δίκτυο δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση με στόχο τη δημιουργία συνολικά δέκα παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε απομακρυσμένα και ακριτικά χωριά της Ελλάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑