Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 11th, 2015 | by fileto

0

Στην Καβάλα ο πρόεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος

Οι Δήμοι το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί ουσιαστική υποβάθμιση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, άδεια ταμεία, υποχρηματοδότηση έργων αλλά και μια σειρά προβλημάτων που προέκυψαν από τον Καλλικράτη.

Οι εργαζόμενοι συνεχώς προσπαθούν να θέσουν στον τραπέζι του διαλόγου τα καυτά προβλήματα μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν ατονίσει.

Η νέα κυβέρνηση έχει βρει δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ και του νέου υπουργού Εσωτερικών Νίκο Βούτση, σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το στελεχιακό δυναμικό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος τονίζει ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση τότε οι εργαζόμενοι ξέρουν  να διεκδικούν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Μπαλασόπουλος βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα όπου παρακολούθησε την συνέλευση των εργαζομένων του δήμου Καβάλας.

Τον συναντήσαμε στην πόλη να πίνει το καφεδάκι του με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου στο Hostel της Παύλου Μελά.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις 16 Ιουνίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων σε αρκετούς δήμους, όπως Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας και Σουλίου.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής στις 12:30 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα συνεχίζουν και σήμερα να στοχεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων ανάλογα με τις ευκαιριακές πλειοψηφίες δημοτικών συμβουλίων που ως επί το πλείστον επικαλούνται έλλειψη προσωπικού. Η παράταση των συμβάσεων των ιδιωτών είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας αφού αιρετοί και ιδιώτες το αντιλαμβάνονται ως ανοχή και υπαναχώρηση από την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑