Lifestyle

Published on June 11th, 2015 | by fileto

0

Χρυσό μετάλλιο στη Μαλαγουζιά του Συμεωνίδη

Η νέα υψηλού επιπέδου διάκριση της Οινοποιίας Συμεωνίδη από την Καβάλα και την περιοχή του Παγγαίου, η οποία συμμετέχει σε μεγάλους διαγωνισμούς οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί πλέον γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα στο διεθνή διαγωνισμό οίνου στις Βρυξέλλες “Concours Mondial de Bruxelles 2015” η Μαλαγουζιά Συμεωνίδη εσοδείας 2014 απέσπασε χρυσό μετάλλιο.
Η νέα αυτή διάκριση της Μαλαγουζιάς Συμεωνίδη ανάμεσα σε πολλά άλλα κρασιά μεγάλων εταιριών σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί την βράβευση των άοκνων προσπαθειών που συνεχίζει να καταβάλει η Οινοποιία Συμεωνίδη για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Μαλαγουζιά Συμεωνίδη 2014, Οίνος Λευκός Ξηρός Π.Γ.Ε. ΠΑΓΓΑΙΟ

Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Χαρακτηριστικά: Κιτρινοπράσινο χρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστο και ισορροπημένο. Δοκιμάζοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου, ανανά και λεμονιού. Ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που εκπλήσσει. Οι αμπελώνες έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, έδαφος αμμώδες και στρεμματική απόδοση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Οινοποιήθηκε με την κλασσική μέθοδο λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε και ψύχθηκε στους -8°C για 15 μέρες.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε κολονάτο ποτήρι τουλίπας.
Συνοδεύει: Θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες, γαρίδες, μπαρμπούνια σχάρας, ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριά κλπ.

www.simeonidiswinery.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑