Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2015 | by fileto

0

Με βάρκα περνούσε λαθραίους μετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθη σήμερα (12-6-2015) τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός του 22χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με τον συνεργό του μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 55 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑