Εκδηλώσεις

Published on June 18th, 2015 | by fileto

0

Γέμισε Σαμοθράκη το μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει έξι δημιουργικά χρόνια στις 20 Ιουνίου και ανοίγει τις πόρτες του στο πολυπολιτισμικό κοινό του για μια ευρύτερη ματιά πάνω στον αρχαιοελληνικό πλούτο με τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών».

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 20.00 μ.μ. ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Νίκος Ξυδάκης.

Η περιοδική έκθεση παρουσιάζει 252 εκθέματα από το αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης, με κάποια από τα ευρήματα να ταξιδεύουν για πρώτη φορά εκτός του Θρακικού Πελάγους.

Η έκθεση στην Αθήνα σηματοδοτεί μια φρέσκια κατεύθυνση για το μουσείο, που φιλοδοξεί να παρουσιάσει σημαντικότατα ευρήματα από περιφερειακά μουσεία μέσα από περιοδικές εκθέσεις, και με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει το ελληνικό και διεθνές κοινό να επισκεφθεί διαφορετικά μέρη της χώρας.

Η έκθεση επικεντρώνεται στα περίφημα μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης αφού τα μυστήρια της  Σαμοθράκης ήταν κατά την αρχαιότητα τα πιο διάσημα μυστήρια.

Η αυστηρή επιταγή προς τους μυημένους να τηρήσουν απόλυτη μυστικότητα για το περιεχόμενο δεν άφησε περιθώριο για αποκάλυψη πολλών πληροφοριών.

Οι ανασκαφές όμως στο Ιερό της Σαμοθράκης έφεραν στο φως τελετουργικά κτήρια και σκεύη που μας επιτρέπουν να σχηματίσουμε μια εικόνα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑