Uncategorized

Published on June 18th, 2015 | by fileto

0

Καταιγίδες έπληξαν για μια ώρα την ΑΜ-Θ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στις 3 το μεσημέρι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Ιδιαίτερα στην Καβάλα στις 3.10 σημειώθηκε εκτεταμμένη διακοπή ρεύματος στη δυτική πλευρά της πόλης η οποία διήρκησε πάνω από μισή ώρα.

Υπόγεια πλημμύρησαν και η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις σε όλη την περιοχή για άντληση υδάτων απο υπόγεια.

Χθες από την καταιγίδα που συνοδεύτηκε με χαλάζι σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιεργειες στην Ροδόπη και την Ξάνθη, με εποχιακά προιόντα όπως καρπόυζια, ηλίανθο, καλαμπόκι, κηπευτικά και κεράσια.

Όπως είχε προβλέψει ο μετεορολόγος Τάσος Αρνιακός για σήμερα Πέμπτη, περιμέναμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι ισχυρά.

Συγκεκριμένα, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις απογευματινες  ώρες στη Θάσο, στην Καβάλα, στη Σαμοθράκη, στη Ξάνθη, στη Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στη Χαλκιδική, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά. Αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θήβα, στη Χαλκίδα, στην Κύμη και στη Σκύρο.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά στο Βόλο, στο Πήλιο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στην Αλλονησο, στο Μαντούδι, στην Ιστιαία και αργότερα στην Κόρινθο, στον Ισθμό, στην Επίδαυρο, στο Άργος και στο Ναύπλιο. Στις περιοχές αυτές, πέρα από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, δεν αποκλείεται να έχουμε και υδροστρόβιλους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑