Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 8th, 2015 | by fileto

0

Διακινητής πιάστηκε στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Συνελήφθη χθες (7-7-2015) το πρωί, στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης –Αβδήρων, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Παλαιστίνης και Λιβάνου.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, στον κόμβο Βαφέικων, εξήλθε από την Εγνατία Οδό, κινούμενος προς την Επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Αβδήρων, όπου παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα κυκλοφορίας για υποχρεωτική διακοπή πορείας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός και επέβαινε 71χρονη ημεδαπή.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες (4 ενήλικες και 4 ανήλικους).

Από το τροχαίο ατύχημα, τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβάτες των δύο οχημάτων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, πλην μίας ανήλικης που μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της
Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑