Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 11th, 2015 | by fileto

0

Επιθετικά τα κουνούπια στον Βόρειο Έβρο

Κάτοικοι του Βορείου Έβρου έχουν ενημερώσει τις αρχές της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης ότι τα κουνούπια στην περιοχή έχουν γίνει επιθετικά και επικίνδυνα.

Παρά τις προσπάθειες για την καταπολέμιση των κουνουπιών από την περιφέρεια και λόγω του καιρού που εναλλάσσεται με υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία σε ορισμένες περιοχές της περιοχής εμφανίζονται κουνούπια τα οποία και είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και στην Κω σημειώνει η εφημερίδα Ροδιακή, όπου το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε ειδικές παγίδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε περιοχές με λιμνάζοντα νερά.

Τα κουνούπια που θα παγιδευτούν στις παγίδες αυτές θα σταλούν στην Αθήνα σε ειδικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους υπάρχουν διακομιστές όπως λέγονται, της ελονοσίας, που μπορούν να διαδώσουν τη νόσο στον πληθυσμό.

Πάντως από τη μέρα που εντοπίστηκε το κρούσμα ελονοσίας σε μετανάστη που βρέθηκε στο νησί, οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή στη Κω, ενώ γίνεται χρήση εντομοαποθητικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των κουνουπιών είναι μεγάλο στην Κω καθώς πέρσι δεν έγινε κουνουποκτονία, με αποτέλεσμα φέτος η περιφέρεια που ανέλαβε το σχετικό έργο να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να το αντιμετωπίσει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑