Ελλάδα

Published on July 13th, 2015 | by fileto

0

Με tweet o Ευριπίδης Στυλιανίδης στηρίζει τη συμφωνία

Με ένα τιτίβισμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και με πολλή συμπάθεια χαιρέτισε την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που πέτυχε τη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Να τι λέει το  tweetάρισμα του Ευριπίδη:

    1. Ο Α.Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια της κομματικής του ταυτότητας. Οφείλουμε όλοι μαζί, σοφότεροι απ’τη δοκιμασία, να βάλουμε την Ελλάδα πάνω απ’όλα.

      Σε χθεσινό του άρθρο στην Κόντρα Νιούς ο ίδιος έλεγε: Να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας.

      Η ελληνική κυβέρνηση την Κυριακή βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος που δε θα προσδιορίσει απλά τη ζωή των επόμενων γενεών, αλλά τη μοίρα της χώρας και του έθνους συνολικότερα.

      Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν μια πολυδιάστατη στρατηγική επιλογή, που δε σχετιζόταν μόνο με τον πόλεμο κατά της φτώχειας και της μιζέριας.

      Συνδέονταν και με τη σταθερότητα της Δημοκρατίας, μετά από δύο απομονωτικές δικτατορίες, την επίτευξη της Εθνικής Συμφιλίωσης μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, την εθνική ασφάλεια, μετά την τραγωδία της Κύπρου και το τουρκικό casus belli στο Αιγαίο.

      Η Ελλάδα δε διέχυσε απλά την ανάπτυξη και την ευημερία των ευρωπαϊκών πακέτων σε όλες τις περιφέρειες, σ’ όλες τις επιχειρήσεις, σ’ όλες τις οικογένειες, σ’ όλα τα άτομα που ήθελαν και μπορούσαν… κατέστη και ο ισχυρός παίκτης των Βαλκανίων που με την ψήφο και την επιρροή του συνέβαλε στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στην ευρωατλαντική προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και στο ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας.

      Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να μην εγκρίνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ζητούν οι θεσμοί δεν οδηγεί απλά σε Grexit με απίστευτες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων, στη λειτουργία της αγοράς, στην κατάρρευση της οικονομίας και στην αποσύνθεση της κοινωνίας.

      Καθιστά την Ελλάδα και ουραγό των Βαλκανίων, αδύναμο γείτονα, δορυφόρο άλλων κέντρων και αγορών, υπονομεύοντας επικίνδυνα τη σταθερότητα και την ασφάλειά της.
      Αυτό μάλιστα τη στιγμή που διογκώνεται το κύμα παράνομων μεταναστών από τις εμπόλεμες ζώνες, ενισχύονται το ISIS, η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός και εκδηλώνονται έντονα οι απειλές από διάφορες πλευρές των συνόρων μας, ανοίγοντας όλα τα μέτωπα στα εθνικά μας θέματα.

      Μια απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα την Κυριακή θα καθορίσει το μέλλον όχι μόνο του λαού αλλά και του έθνους μας. Είναι αδιανόητο την απόφαση αυτή να επιτρέψουμε να την προσδιορίσει μια αριστερίστικη ιδεοληψία βάζοντας το μικροκομματικό συμφέρον και το πολιτικό κόστος πάνω απ’ την πατρίδα.

      Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά την επιλογή της κυβέρνησης και η πολιτική θα επιβραβεύσει αυτούς που θα τολμήσουν να μείνουν στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι από μέσα για την αλλαγή της. Ο δρόμος του μέλλοντος για την Ελλάδα δε διέρχεται μέσα από ένα λαϊκίστικο ακτιβισμό, αλλά μέσα από ένα δημιουργικό, ρεαλιστικό και έξυπνο πατριωτισμό που ενισχύει και δεν καταστρέφει τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑