Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 28th, 2015 | by fileto

0

Νομικά προβλήματα για αδρανή για τα αναχώματα του Έβρου

Επιτακτική χαρακτηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς την ανάγκη αδειοδότησης –εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού– της λήψης αδρανών υλικών από δανειοθαλάμους του νομού Έβρου.

Στόχος είναι να προχωρήσει η ανακατασκευή των ρηγμάτων που έχουν καταγραφεί, εδώ και δύο μήνες, στα αναχώματα των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Κρούοντας για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ο κ. Πέτροβιτς στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με δική του πρωτοβουλία, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του νομού, Γιώργο Καΐσα και Δημήτρη Ρίζο (ΣΥΡΙΖΑ) και Αναστάσιο Δημοσχάκη (ΝΔ) και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καΐσας, εντός του επόμενου δεκαημέρου το αργότερο θα διευθετηθεί το θέμα της αδειοδότησης της λήψης χώματος. «Στο δίμηνο που παρήλθε από τη γνωστοποίηση του προβλήματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έγιναν παραστάσεις στο υπουργείο. Υπάρχουν πραγματικά νομικά προβλήματα ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, για την παραχώρηση δυνατοτήτων λήψης υλικού από δανειοθαλάμους. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είτε με τροπολογία, που θα περάσει τώρα από τη Βουλή, έστω και χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, να δοθεί η άδεια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μίας νέας πλημμύρας».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑