Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 4th, 2015 | by fileto

0

Καλοπληρωτές στη ΔΕΗ οι Θρακιώτες, μπαταχτζήδες νησιώτες και Βόρεια Προάστεια

Κατακόρυφη αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών, προς τη ΔΕΗ τις ημέρες που οι τράπεζες είναι κλειστές και έχουν ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα διακανονισμών με μειωμένη προκαταβολή και μέχρι 36 δόσεις, με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, έθεσε σε λειτουργία και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τον εντοπισμό  των κακοπληρωτών. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό σύστημα SAP, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εντοπίσει τους «μπαταχτσήδες».

Παράδειγμα, μια πολυτελής βίλα 300 τ.μ. στον Βαρνάβα με κατανάλωση 18.000 κιλοβατώρων το τετράμηνο, προφανώς με θερμαινόμενη πισίνα, χρωστούσε 35.000 ευρώ, καθώς είχε να πληρώσει ολόκληρο λογαριασμό από το 2011.

Το σύστημα εντόπισε 15 ακόμη βίλες στην Αττική, που αποτελούν αντίστοιχες περιπτώσεις και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης. Επίσης, περίπου 20 εταιρείες σ’ ένα νησί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, χρωστάνε στη ΔΕΗ συνολικά πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα 5 αστέρων με 100% πληρότητα στην τρέχουσα σεζόν, η οποία έχει 12 ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 220.000 ευρώ.

«Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο καταναλωτής στο Διδυμότειχο και να μην πληρώνει ο καταναλωτής της Ρόδου», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης  Παναγιωτάκης.

Την ίδια ώρα, «μπόνους» για τους καλοπληρωτές θα προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑