Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2015 | by fileto

0

Αυτόνομα οι ΑΝΕΛ στις εκλογές

Λελιάτσος“Δηλώνουμε ευθέως ότι εμείς κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές. Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί” ανέφερε από τη Χίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλάμβάνοντας πως με τα υπόλοιπα κόμματα, “δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί”.

Παράλληλα τόνισε ότι επιδίωξη των ΑΝΕΛ είναι “να γίνουν οι εκλογές σε ήπιο κλίμα με όλους τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν θα απαντήσουμε σε προκλήσεις, ούτε σε προσπάθεια όξυνσης του κλίματος, ούτε σε προσωπικές επιθέσεις. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδεολογική άποψη. Η πολιτική που προτείναμε στον ελληνικό λαό βρισκόταν σε αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ηπιότητα, σωφροσύνη και χωρίς προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν” κατέληξε.

Μετά από τις διάφορες αποχωρήσεις στελεχών σίγουροι θεωρούνται ο Ουζουνίδης στον Έβρο μια και ο Παναγιώτης Λελιάτσος υπέβαλλε την παραίτησή του, ο Βουζουκίδης στην Ροδόπη, ο Βαγγέλης Παππάς στην Καβάλα, ενώ παραίτηση υπέβαλλε και ο Σμολοκτός από τη Δράμα.

 

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ

Ο Παναγιώτης Λελιάτσος, πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στον Έβρο, υπέβαλλε την παραίτηση του ως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως ένας εκ των μελών του Εθνικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Tρισήμισυ χρόνια πριν 300.000 Έλληνες πολίτες συνυπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολουθώντας τον επικεφαλή του κινήματος Πάνου Καμμένου. Σε αυτό το κάλεσμα ήμασταν παρόν και συστρατευτήκαμε σε έναν κοινό αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων, αντιπροτείνοντας την Εθνική πρόταση σωτηρίας και την οποία υπερασπιστήκαμε μέχρι τέλους θεωρώντας ως την μόνη σοβαρή εναλλακτική λύση για τον λαό μας. Στις 25 Ιανουαρίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εμείς προσωπικά ταχθήκαμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο πίστευε ο Ελληνικός λαός πως θα ξανά φέρει την προοπτική την Εθνική Ανεξαρτησία και κυριαρχία στη χώρα.
Όμως 7 μήνες μετά με τα ψευτοδιλήμματα της υποτιθέμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ και της άτακτης χρεωκοπίας η κυβέρνηση συνυπέγραψε το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο το οποίο θα είναι και η ταφόπλακα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και υπογράφει πολιτικές που αντιτίθενται στο καταστατικό και στις αρχές του κινήματος αλλά και στην λαϊκή βούληση του πρόσφατου δημοψηφίσματος.
Δυστυχώς η κυβέρνηση και οι εταίροι αυτής συγκάλυψαν το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα της μεταπολίτευσης και τις μεθοδεύσεις καταστροφής της χώρας που δεν ήταν άλλη από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων δια του κεντρικού τραπεζίτη τον οποίο έως και σήμερα κανείς δεν καταγγέλλει. Αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς ακολουθεί τις πολιτικές καταστροφής της χώρας δια της κλοπής των τραπεζιτών και οι οποίοι με το πρόσχημα της μη κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος χρεώνουν την χώρα και φυγαδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ εκτός αυτής . Οι τραπεζίτες με την ανοχή της κυβέρνησης παραμένουν στις θέσεις τους και κανείς δεν αποφάσισε την αντικατάσταση αυτών προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.
Οι πολιτικές αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης αντιτίθενται σε κάθε έννοια νομικής οικονομικής και πολιτικής λογικής και ακολουθεί την ίδια εγκληματική μεθόδευση των προκατόχων που σαν σκοπό είχαν την εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την παραχώρηση του ορυκτού πλούτου σε ξένα επενδυτικά σχήματα.
Επίσης δεν μπορεί και δεν νοείται στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας να μην έχει ληφθεί υπόψιν το πόρισμα της βουλής το οποίο αποκαλύπτει τις νομικές παραβάσεις των αντισυμβαλλομένων μερών την παραποίηση των δημοσιονομικών λογαριασμών και τις μεθοδεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων οι οποίες θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.
Επίσης δεν νοείται μια κυβέρνηση η οποία με το υποτιθέμενο πρόσχημα εξόδου της χώρας από το ευρώ πράγμα το οποίο δεν υφίσταται επ`ουδενί ούτε στις Ευρωπαϊκές συνθήκες αλλά και στο καταστατικό της ΕΚΤ να μην διεκδικεί τις Γερμανικές αποζημιώσεις και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Την ώρα που ο κύριος Σόιμπλε απαιτεί την εφαρμογή των μνημονίων αθετεί η Γερμανική κυβέρνηση τις οφειλές της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
Κατόπιν όλων αυτών δεν μπορεί και δεν νοείται να συμμετέχω σε έναν πολιτικό σχηματισμό τον οποίο δεν σεβάστηκε ούτε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού αλλά ούτε και τις αρχές της σύστασης του. Υποβάλλω την παραίτηση μου ως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως ένας εκ των μελών του Εθνικού συμβουλίου. Παραμένουμε ενεργοί πολίτες και θα συμβάλλουμε στον αντιμνημονιακό αγώνα για την σωτηρία και την ευημερία του λαού μας και θα συστρατευτούμε με όλες τις δυνάμεις οι οποίες θα παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά με ρεαλιστική και βιώσιμη πολιτική.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οι Ελληνες γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε όρθιοι..”

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΜΟΛΟΚΤΟΥ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

Με το παρόν έγγραφο δηλώνω την παραίτησή μου στον Πρόεδρο του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του οποίου δεν επιθυμώ πλέον να είμαι μέλος.
Δε βλέπω περαιτέρω εξελίξεις και βελτιώσεις εντός του κόμματος καθώς πρόκειται περί πολιτικής παρωδίας. Τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα στο μνημονιακό μπλόκ των εθελόδουλων της λιτότητας και συμβάλλουν στη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής στο όνομα της Αριστεράς.
Εκλέχθηκα βουλευτής Δράμας στις εκλογές του Μάιου 2012 και ενώ υπήρχε προοπτική να διατηρήσουμε την έδρα στις επαναληπτικές εκλογές, οι παρατρεχάμενοι και αυλικοί τόσο σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να τη χάσουμε αφού όχι μόνο δε στήριξαν αυτή τη νίκη του κόμματος αλλά αντίθετα την πολέμησαν με πείσμα. Τα γεγονότα που ακολούθησαν και οι πολιτικές πρακτικές που εφάρμοσαν οι αυλικοί απέναντι σ’ όσους είχαμε όραμα για να στηρίξουμε την ακμή του κινήματος, ήταν εξοντωτικές.
Δεν μπορώ  να υπερασπιστώ κάτι που πλέον δεν πιστεύω και δεν εμπιστεύομαι. Δυστυχώς, στα μάτια μου, οι Εφιάλτες έκαναν την εμφάνισή τους (τυχοδιώκτες, μνημονιακοί, συστημικοί του αρρωστημένου πολιτικού παρελθόντος) δηλητηριάζοντας πολύ νωρίς την Ανεξάρτητη Ιδέα. Όταν οι Ανεξάρτητες Ελληνικές Ψυχές (απογαλακτισμένες από το παρελθόν) το αντιλήφθηκαν, νομίζω ότι ήταν ήδη αργά. Γι’ αυτό το λόγο πήρα την απόφαση να μη μολύνουν άλλο την ψυχή μου. Λυπάμαι που η μέχρι τώρα μοναδική ευκαιρία για το Έθνος κατέστη συστημική. Λυπάμαι για τους Έλληνες Αγωνιστές- φίλους που αφήνω στον χώρο.
Αποχωρώ  πιο  πλούσιος σε φιλίες με Ανεξάρτητους Έλληνες Μαχητές.
Νικόλαος  Σμολοκτός
π. Βουλευτής Δράμας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑