Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2015 | by fileto

0

Δυναμική αποκτά η υποψηφιότητα Βασίλη Λεβέντη στην ΑΜ-Θ

Ειδικά στην Καβάλα το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και εξ αιτίας της συζύγου του που είναι Καβαλιώτισσα αποκτά όλο και περισσότερη δυναμική.

Η Ένωση Κεντρώων θα αποτελέσει επιλογή πολλών που είναι δυσαρεστημένοι από τα κόμματα εξουσίας και θα επιλέξουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Λεβέντη η οποία φαίνεται να τον οδηγεί στην Βουλή, μετά από προσπάθειες πολλών ετών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κονταροχτυπιούνται αν και η πρωτιά είναι στο μέρος του Αλέξη Τσίπρα και κινούνται μεταξύ 26-24%.

Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή παρουσιάζουν ελαφρά ανοδικές τάσεις και προβλέπεται, με βάση τα αρχικά ευρήματα ότι μπορούν να κινηθούν κοντά στο 6-7%, με τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή.

Ακολουθεί η «Λαϊκή Ενότητα», με χαμηλότερο ποσοστό, (4-4,5%) αν και η επιλογή της παρουσιάζει έντονη αστάθεια που δεν επιτρέπει ασφαλή εκτίμηση περάν του ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να είναι στην επόμενη Βουλή.
Σταθεροποιημένο παρουσιάζεται το ΚΚΕ που κινείται στο κλασσικό 5 με 6%, ενώ κοντά στο ποσοστό (4,68%) που έλαβε στην τελευταία βουλευτική κάλπη φαίνεται να κινείται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όμως, όπως εκτιμάται από αναλυτές, θα διασφαλίσει την παρουσία του στη νέα Βουλή εφόσον επισημοποιήσει τη συνεργασία του με το «Κίνημα» του Γιώργου Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ του Θ. Θεοχαρόπουλου.

Αν δεν γίνουν αρραβωνιάσματα τότε πιθανόν να κινηθεί κοντά στο 3,5%.

Τέλος εντός Βουλής κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συνεχίζουν να στηρίζονται από πολλούς οπαδούς τους αλλά και ο Βασίλης Λεβέντης που θα πιάσει το “χρυσό” 3% και θα βρεθεί στο κοινοβούλιο με την δική του ομάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑