Βαλκάνια

Published on September 15th, 2015 | by fileto

0

Ντροπή για τη χώρα. Οι επιχειρήσεις πάνε Βουλγαρία

Περισσότερες από 14.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις – από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο – έχουν μετακομίσει στη Βουλγαρία την τελευταία τριετία.
Πρόκειται για έναν αριθμό που προκαλεί ρίγος, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του ελληνικού επιχειρείν, αλλά ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα που την απεικονίζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα capital controls, καθώς κι εκείνοι που είχαν απομείνει εντός των συνόρων και συνέχιζαν να δίνουν τον αγώνα, υπό αντίξοες συνθήκες, για να επιβιώσουν, τώρα σκέφτονται – κι αυτοί τη μετακόμιση. Το αποτέλεσμα; Η πρόβλεψη που γίνεται είναι ότι το τελικό νούμερο των εταιρειών που θα μεταναστεύσουν μπορεί να φτάσει και στις 60.000.
Για να αλλάξει η μοίρα αυτών των ΜΜΕ και μαζί της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να γίνουν πολλά, αν και σε πρώτη φάση αρκούν δύο και συγκεκριμένα:
α) να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα,
β) να αρθούν γρήγορα τα capital controls.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια νέα χαλάρωση στην διακίνηση κεφαλαίων αναμένεται να λάβει χώρα αμέσως μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ηδη, η Τράπεζα της Ελλάδας προετοιμάζεται επ αυτού.
Στο μεταξύ, όμως και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών δεν έχει μείνει ούτε μία από τις θυγατρικές ξένων ομίλων στην χώρα μας. Οπερ σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι γενικό και τελικά δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο των ΜΜΕ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑