Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 26th, 2015 | by fileto

0

Ξεκινά η Οδύσσεια του Έβρου με τις πλημμύρες

Οι πρώτες βροχές που έπεσαν στον Έβρο χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου για τα αναχώματα τα οποία δεν θα αντέξουν αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις όσο θα μπαίνουμε στον χειμώνα.

Ήδη σε ορισμένες “κόκκινες” περιοχές όπου τα αναχώματα δεν άντεξαν πέρσι βλέπουμε ότι και φέτος τα προβλήματα είναι ορατά και δημιουργούν ανησυχία στους δημάρχους της περιοχής Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Τα χρήματα για κατασκευές αναχωμάτων όπως φαίνεται δεν θα επαρκέσουν αλλά και η κακή διαχείριση των όποιων κονδυλίων θα αποτελέσουν και την ασπίδα προστασίας του πολύπαθου Έβρου ο οποίος και από τις πλημμύρες έχει πληρώσει βαρύ τίμημα.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός σε δηλώσεις του τονίζει ότι η Περιφέρεια δεν έκανε καλό σχεδιασμό στις παρεμβάσεις και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ότι προκύψει στους επόμενους μήνες ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης ο οποίος υπερτονίζει ότι Πραγγί και Πύθιο είναι εν μέρει ανοχύρωτα και είναι τα σημεία στα οποία κάθε χρόνο σπάζουν τα αναχώματα και πλημμυρίζει ο κάμπος.

Το ερώτημα για την περιφέρεια είναι πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν μέχρι στιγμής, σε ποια έργα και πόσα από τα δημοπρατούμενα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου με δεδομένη την ανεπάρκεια σε αδρανή υλικά και την μεγάλη γραφειοκρατία η οποία αν δεν τρέξει εγκαίρως εκ των υστέρων είναι αναποτελεσματική.

Φέτος η διοίκηση της περιφέρειας δεν έχει άλλοθι για δικαιολογίες και φέρει ακέραια την ευθύνη για την θωράκιση του Έβρου από τις πλημμύρες που ούτως ή άλλως καραδοκούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑