Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 30th, 2015 | by fileto

0

Το σκέφτεται για υπ. δήμαρχος Καβάλας ο Γιάννης;

Με ανάρτησή του στο fb ο Γιάννης Εριφυλλίδης (πολιτευτής με το Ποτάμι) και υιός του Στάθη Εριφυλλίδη χωρίς να έχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κάνει μια τοποθέτηση για το φόεουμ καπνού που έγινε στην Κομοτηνή ρίχνοντας βέλη κριτικής στην δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Να τι γράφει ο Γιάννης:

“Διεθνές Φόρουμ Καπνού: επιμύθιο

Μπορεί να «πέρασε στα ψιλά» λόγω προεκλογικής περιόδου, αλλά το Διεθνές Φόρουμ Καπνού πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ανεξάρτητα από τη σημασία που είχε (ή δεν είχε) για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η πραγματοποίηση στην Κομοτηνή ουσιαστικά μιας ημερίδας με συνεδρίες συνολικής διάρκειας επτά ωρών (πάντως η Περιφέρεια το διαφήμισε ως μεγάλη επιτυχία), ας σταθούμε εμείς ως Καβαλιώτες στα εξής σημεία:

Με αφορμή παρέμβασή μου τον προηγούμενο Μάρτιο, με την οποία ζήτησα τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φόρουμ Καπνού στην Καβάλα, άνοιξε η συζήτηση όχι μόνο για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Καπνού, αλλά γενικότερα για τη σημασία της ιστορίας της επεξεργασίας του καπνού στην πόλη μας, τόσο σε επίπεδο πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορικής συνείδησης των Καβαλιωτών, αλλά και σε επίπεδο οικονομικής αξιοποίησης με δράσεις στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και στον τουριστικό τομέα. Το ζήτημα έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.Εριφυλλίδης Γιάννης 1

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ η αντίδραση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν άμεση και πολύ «επικοινωνιακή». Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθούν δράσεις του φόρουμ και επισκέψεις των συμμετεχόντων στην Καβάλα, η δε κυρία Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το Μουσείο Καπνού είναι παιδί του Δήμου Καβάλας».

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όμως; Καμία απολύτως δράση του Διεθνούς Φόρουμ Καπνού ή επίσκεψη συμμετεχόντων δεν πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα. Τόσο δύσκολο ήταν; Αφού υποσχεθήκατε κάτι τόσο απλό, τι σας εμπόδισε και δεν το κάνατε; Στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχετε καμία δικαιολογία, κύριε Αντιπεριφερειάρχα. Όσο για το Μουσείο Καπνού, εγώ θα απαντήσω στην κυρία Δήμαρχο ότι «το Μουσείο Καπνού είναι παιδί ορφανό από το 2007 και οι θετοί γονείς του είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο». Τι ακριβώς περιμένετε για να αναλάβετε πραγματική δράση για το Μουσείο Καπνού; Σπαταλήσατε τόσο χρόνο και χρήμα στο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου για ένα καπρίτσιο του κυρίου Αντιδημάρχου Πολιτισμού (πάνω από 50.000 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 20.000, ακόμη και η σύμβαση της καλλιτεχνικής διευθύντριας είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, ενώ και η επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού για την οποία πανηγυρίσατε απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα δοθεί ποτέ γιατί οι πανηγυρισμοί βασίζονταν σε μια προφορική διαβεβαίωση). Αυτά τα χρήματα, αλλά κυρίως αυτός ο πολύτιμος χρόνος δεν θα μπορούσε να είχε αναλωθεί σε κάτι πιο χρήσιμο για την πόλη μας, όπως θα ήταν η ανάδειξη επιτέλους του αδικημένου Μουσείου Καπνού;

Τα επιμύθια είναι πάντοτε μικρά και εγώ παρασύρθηκα: συνοψίζοντας, η Καβάλα πάσχει κυρίως από παντελή έλλειψη προγραμματισμού και οράματος αυτών που αυτή τη στιγμή κρατούν την τύχη της στα χέρια τους. Αν οι πολιτικοί του τόπου μας δεν έχουν την ικανότητα να ασχοληθούν και να επιλύσουν απλά θέματα, πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσουν περίπλοκα ζητήματα όπως το Χωροταξικό, τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού ή την παραχώρηση του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Δήμο Καβάλας; Δεν με ενδιαφέρει να κάνω αντιπολίτευση σε κανέναν. Αλλά η Καβάλα μας δεν αξίζει μια τέτοια τύχη.

Γιάννης Εριφυλλίδης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑