Uncategorized

Published on November 29th, 2015 | by fileto

0

Εγκληματική οργάνωση προώθησης μεταναστών από τον Έβρο

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εγκληματική οργάνωση η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι (6) μελών της οργάνωσης, τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν προχθέ ς (26-11-2015) και χθες (27-11-2015), σε επαρχιακή οδό του Διδυμοτείχου και σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πέντε (5) από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 50, 36, 34, 33 και 28 ετών.

Αναλυτικότερα, προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 50, 36 και 34 ετών, διότι τους εντόπισαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, προέκυψε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης προέκυψε ότι συνεργοί τους στη συγκεκριμένη παράνομη μεταφορά, καθώς επίσης και μέλη της ίδιας οργάνωσης είναι και οι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 24 ετών, ο οποίοι, μόλις αντιλήφθηκαν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, διέφυγαν, πεζή, προς άγνωστη κατεύθυνση, πλην όμως στο πλαίσιο των ενδελεχών ερευνών για την υπόθεση, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών. Ακολούθως, αφού επιβίβαζαν σε όχημα τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, τους μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο 32χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, είχε το ρόλο του προπομπού στο όχημα που μετέφερε τους μη νόμιμους αλλοδαπούς, υποδεικνύοντάς «ασφαλές» δρομολόγιο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην οργάνωση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη μεταφορά των μη νόμιμων αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα οχήματα που κατασχέθηκαν είχε κλαπεί την 25-11-2015, από την πόλη της Κομοτηνής.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν δεκατρείς (13) καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑