Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 8th, 2015 | by fileto

0

Θετική η αξιολόγηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από πενταμελή επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων από πανεπιστήμια του εξωτερικού που επιλέχθηκαν από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.).

Πρόκειται για τον καθηγητή Ιωάννη Σπυριδάκη από το St John University of New York, τον καθηγητή Διονύση Μπόχτη από το Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας, τον καθηγητή Ιωάννη Δημητριάδη από το Πανεπιστήμιο Valladolid της Ισπανίας, την καθηγήτρια Παναγιώτα Κλεάνδρου από το Brock University στο Οντάριο του Καναδά και την καθηγήτρια Αθηνά Πετροπούλου προερχόμενη από το Rutgers University, New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επιλέχθηκε από την Α.ΔΙ.Π. ως ένα από τα 8 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην πρώτη φάση της εξωτερικής αξιολόγησης των ΑΕΙ της χώρας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για τα υπόλοιπα Ιδρύματα εντός του επόμενου έτους.

Η διαδικασία άρχισε με παρουσίαση από τον πρύτανη καθηγητή, Αθανάσιο Καραμπίνη, του συνόλου των υποδομών, του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του Πανεπιστημίου καθώς και των υπηρεσιών του. Ακολούθησε συζήτηση με τον πρύτανη και τους Αναπληρωτές του πρύτανη, καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΔΠΘ.

Σύμφωνα με κύκλους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τα πορίσματα της αξιολόγησης που παρουσιάστηκαν στις πρυτανικές αρχές, περιλάμβαναν πολλά θετικά σχόλια για το Πανεπιστήμιο και τη διοίκησή του, «με έμφαση στην ιδιαίτερα καλή σχέση μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στους σαφείς στόχους και στην ολοκληρωμένη και ρεαλιστική στρατηγική για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Ιδρύματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης δεν σημειώθηκαν παρεμβάσεις διαμαρτυρίας ή φαινόμενα που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν το έργο της Επιτροπής και να αμαυρώσουν την εικόνα του Ιδρύματος.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973 με το Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 87 της 27 Ιουλίου 1973, και ξεκίνησε την λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 1974-1975.

Η διοίκηση του Δ.Π.Θ. έχει ως έδρα της την Κομοτηνή και σε αυτό λειτουργούν σήμερα οκτώ Σχολές και δεκαοκτώ Τμήματα σε τέσσερις πόλεις της Θράκης – εφτά στην Κομοτηνή, πέντε στην Ξάνθη, τέσσερα στην Αλεξανδρούπολη και δύο στην Ορεστιάδα. Συνολικά στο Δ.Π.Θ. φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 15.000 φοιτητές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑