Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2015 | by fileto

0

Ξέσκισαν τα Σέρρας στις κλοπές δύο ανήλικοι

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 11 κλοπών και 7 απόπειρες κλοπών από καταστήματα και οικία στις Σέρρες .

Για την υπόθεση συνελήφθη σαν δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 17 ετών , σε βάρος των οποί ων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμέν ων περιπτώσε ων κλοπ ής, των παραβάσεων της Νομοθεσίας Περί Ναρκωτικών και όπλων, καθώς και της παραβίασης των περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο ανήλικοι τα ξημερώματα της 7 Δεκεμβρίου του 2015, διέρρηξαν ένα ανθοπωλείο και ένα κατάστημα πρακτορείο ΟΠΑΠ, από τα οποία και αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ένα βιβλιοπωλείο.

Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν χθες (08-12-2015) το πρωί στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και συνελήφθησαν .

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, ενεργώντας από κοινού και δρώντας κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2015, ενέχονται σε 14 ακόμη κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Επιπλέον προέκυψε για τον 16χρονο ότι στις Αρχές του Δεκέμβρη αφαίρεσε από οικία στην ίδια πόλη μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία βρέθηκε σε χώρο που είχε αποκρύψει και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης,
  • δύο ζυγαριές ακριβείας,
  • έναν μεταλλικό τρίφτη κάνναβης,
  • ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και
  • το χρηματικό ποσό των 141 ευρώ.

Ακολούθως διαπιστώθηκε για τον 17χρονο ότι την 20-11-2015 διέφυγε από κέντρο κράτησης ανηλίκων που κρατούνταν, δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του ς και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑