Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 18th, 2015 | by fileto

0

Θέλουν να κοινωνικοποιήσουν την ΕΝΚΛΩ

Την Τετάρτη (16/12/2015) οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο της Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και εκπροσώπους θεσμικών φορέων Νάουσας και Κομοτηνής, όπως και τοπικούς βουλευτές, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν καίρια ζητήματα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ για την επαναλειτουργία εργοστασίων της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους!

Σε αυτήν την συνάντηση τα πράγματα φαίνεται να πήγαν καλά. Οι πρώην εργαζόμενοι εξασφάλισαν από τα κυβερνητικά στελέχη, τις παρακάτω δεσμεύσεις:

α. Θα «παγώσει» άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση, η διαδικασία των πλειστηριασμών της εταιρικής περιουσίας.

β. Θα διαμορφωθεί άμεσα μία διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει ενδελεχώς τις τεχνικές παραμέτρους του σχεδίου επαναλειτουργίας των εργαζομένων, σε συνδυασμό με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και τις παράπλευρες αναπτυξιακές δράσεις με βάση την χωρική εξειδίκευση, που προκύπτουν από αυτό το σχέδιο. Στην Επιτροπή αυτή θα συμβάλλουν συμμετέχοντας και οι τοπικοί βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ είναι σε επαγρύπνηση.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν με Δελτίο Τύπου πως: «Η χρονική συγκυρία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς ανάλογες υποσχέσεις και δηλώσεις στήριξης έχουν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έως τώρα».

Δηλώνουν πως:

α. Θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους κατοίκους κάθε περιοχής που η ΕΝ ΚΛΩ είχε δραστηριότητα, για όλες τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού που συζητήθηκε σήμερα.

β. Είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση, διευκρίνιση , τεκμηρίωση του σχεδίου επαναλειτουργίας, συμβάλλοντας δημιουργικά στην άμεση υλοποίηση του.

γ. Θα σταθούν σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε σχεδιασμό που έχει ως στόχο την μεταβίβαση ιδιοκτησίας μέρους η όλης της εταιρείας με όρους που θα είναι σαφώς χειρότεροι για τους εργαζομένους και τις τοπικές περιοχές, σε σχέση με το τεκμηριωμένο σχέδιο που έχουν παρουσιάσει από τον Απρίλιο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑