Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2016 | by fileto

0

Ακριβά και φορολογήσιμα τα σπίτια και στην Ορεστιάδα

Σε μειώσεις και όχι σε αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντικειμενικές αξίες θα μείνουν αμετάβλητες σε πολύ φτηνές περιοχές, όπως το Πέραμα, οι Ερυθρές, το Ζεφύρι, τα Μέγαρα, τα Ανω Λιόσια, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ορεστιάδα, δηλαδή εκεί όπου οι σημερινές Τιμές Ζώνης δεν ξεπερνούν τα 600 με 650 ευρώ το τετραγωνικό.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θα κρατήσει αμετάβλητες τις αντικειμενικές και σε πολύ ακριβές περιοχές, παρά τη μεγάλη μείωση των εμπορικών αξιών εκεί. Τέτοιες περιοχές είναι το Κολωνάκι, η Διονυσίου Αεροπαγίτου, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, η Εκάλη, η Φιλοθέη, το Ψυχικό, Ύδρα και Σπέτσες, ο οικισμός της Μυκόνου, η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, για να μην βρεθεί εκτεθειμένο απέναντι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που αποφάσισε την αναδρομική προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα της αγοράς, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει λελογισμένες μειώσεις περίπου 5% σε περιοχές με Τιμή Ζώνης ως 1.500 ευρώ/τ.μ., 15 με 20% εκεί όπου οι Τιμές Ζώνης κυμαίνονται μεταξύ 1.500 και 3.000 ευρώ/τ.μ. και το πολύ 10% στις περιοχές όπου οι Τιμές Ζώνης αγγίζουν τις 4.000 ευρώ/τ.μ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑