Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2016 | by fileto

0

Δεξί χέρι του Κυριάκου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σύσκεψη με στελέχη του κόμματος είχε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις της για τα ζητήματα που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα, με αιχμή το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σήμερα συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, βουλευτή Κυκλάδων, Ιωάννη Βρούτση, με τον συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και με τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.

Όπως έγραψε και νωρίτερα το reporter.gr, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ προχωρά με το “καλημέρα” στην οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος, προκειμένου να είναι αυτό το συντομότερο δυνατό σε θέση να ασκήσει πλήρως τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα. Στόχος του κ. Μητσοτάκης είναι την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία να είναι απολύτως έτοιμη για να αναλάβει κάθε είδους ευθύνη.

Παράλληλα, με σκοπό να σταλεί ένα ενωτικό μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τις επαφές τους με στελέχη και παράγοντες του κόμματός του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους θα συναντήσει το μεσημέρι στη Βουλή, στις 12.30 και 13.30 αντίστοιχα.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η συνάντησή του με τον συνυποψήφιό του στον δεύτερο γύρο, πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ, πιθανότατα, την Πέμπτη θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στο ενδιάμεσο διάστημα θα έχει επαφές με κοινοβουλευτικά στελέχη για να ακολουθήσουν οι επιλογές των αξιωματούχων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες, γραμματέας και προεδρείο Κ.Ο.).

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής του κόμματος από τον κ. Πλακιωτάκη και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ θα έχει πολύ σύντομα ηθικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε αυτήν την φάση δεν περισσεύει κανείς».

Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τρέχοντα θέματα του Κόμματος, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αποφασίστηκε η παραμονή του μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου τον Ιούνιο.

Έκτακτο συνέδριο στις 26 Φεβρουαρίου

Να σημειωθεί ότι φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει πράξη μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, δηλαδή τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου τον επόμενο κιόλας μήνα για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το συνέδριο φαίνεται πως θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου, ενώ δεν πρόκειται να ακυρωθεί το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος για τον Ιούνιο.

Πηγή: reporter.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑