Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 12th, 2016 | by fileto

0

Εκεί που τους χρωστάγανε τους πήραν και το βόδι

Λάβρος κατά της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Δουνάκης.

Όπως είπε «αυτά που λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι παραμύθια της χαλιμάς. Αυτά που έγιναν με τις εξισωτικές είναι ανεπανάληπτα. Οι κτηνοτρόφοι που είχαν θανατώσει τα ζώα τους έπρεπε να παρουσιάσουν το χαρτί της Ανωτέρας Βίας, το οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ αδικαιολότητα δεν δέχθηκε ή δεν το συμπεριέλαβε στην εξισωτική αποζημίωση με αποτέλεσμα να μείνουν πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι εκτός πληρωμής.

Πέρσι σε αντίστοιχη περίπτωση με την ευλογιά των αιγοπροβάτων το χαρτί συμπεριλήφθηκε κανονικά. Επίσης φέτος για πρώτη φορά είχαμε το φαινόμενο να παρουσιαστούν επιδοτήσεις ως εξωγεωργικό εισόδημα και έμειναν 5-6.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι εκτός εξισωτικής. Όσον αφορά την οζώδη δερματίτιδα που με ρωτήσατε στον Έβρο, θανατώθηκαν γύρω στις 4000 ζώα.

Η αποζημίωση ανήλθε στα 600-700 ευρώ το κεφάλι στην καλύτερη περίπτωση, κάτι που δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην εμπορική αξία του ζώου.

Γι’ αυτό και φωνάζουμε να υπάρχει μια τροποποίηση της ΚΥΑ με αναδρομική ισχύ για να γίνουν δίκαιες αποζημιώσεις, δεν ξέρω αν ο κ. Αποστόλου και ο κ. Μπόλαρης μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑